For tredje året på rad har jeg sittet i en jurye for Ungt Entrepenørskap. Tidligere har jeg vært på messedagen deres i Lillestrøm for de videregående elevene, men denne gangen fikk jeg oppleve Regionsmessen deres, hvor de som har gått videre fra Østfold, Oslo, Akershus og Oppland på ungdomsskolenivå konkurrerer om å være de beste gründerne. Det går en helt arbeidsdag med som jurymedlem, og man kan kanskje spørre seg; Er det verdt tiden?

 

Skjermbilde 2014-05-29 kl. 17.18.32

Alle juryene klare for en dags arbeid

 

Juryen jeg satt i skulle finne den beste presentasjonen blant elevene. Det er høy kvalitet. Noen av elevene var helt nede i 7. klasse i alder, og stod på en scene forran masse elever fra hele regionen og holdt imponerende og trygge presentasjoner av sine produker og oppfinnelser. Og det er mange, mange gode produktideer. Hadde jeg vært investor, hadde jeg vært villig til å investere i mange av prosjektene.

 

Dagen i jurye er ganske busy. Du starter forberedelsene av juryarbeidet med en gang du kommer. Deretter intervjuer du elevbedriftene eller ser på presentasjonene deres nesten i ett, gjennom hele dagen. Du bør med andre ord ikke basere deg på å jobbe noe imellom slagene. Heldigvis er det godt organisert, og beskjedene om hva du skal gjøre og hvor du skal være er gode og oversiktlige. Du slipper også å oppleve mye dødtid hvor du bare blir sittende og vente. Og når du kommer inn på premieutdelingen på slutten av dagen, og alle elevene rister av spenning på om deres elevbedrift stikker av med noen av prisene, er det ingen tvil om at arbeidet du har gjort blir satt pris på.

UE3

Spente elever venter på dommen på sin elevbedrift.

 

UE

NHO er en av sammarbeidspartnerne, sammen med blant annet Oslo Kommune, og huser dette arrangementet.

 

UE4

Også Ungt Entrepenørskap har plass til et kulturinnslag.

 

Ved å bruke en dag som jury hos ungt entrepenørskap, blir du kanskje hengende litt etter på jobb, og antall uleste mail i inboksen din dagen etter vil være mye høyere enn om du hadde vært på kontoret. Men til gjengjeld får du oppleve noen av byens største kreative talenter, du bidrar til å gjøre det mulig å gjennomføre konkurransen som bygger opp elever, lærer dem om å skape sin egen arbeidsplass og gir de muligheten til et litt annet undervisningsopplegg og du risikerer å møte den neste Steve Jobs. Også får du mest sansynlig med den en ny kopp, som bevis på at du bryr deg.

UE5